seminarThumb

Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάρια Ψυχικής Υγείας από το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

Περιγραφή

ΔΕΠΥ – Διάσπαση Προσοχής και Τεχνικές Αποκατάστασης | Το μυαλό μου κουβάρι

Πώς μπορούν να βοηθήσουν ο γονέας και ο εκπαιδευτικός στο συμπεριφορικό κομμάτι, στοχεύοντας στην ενίσχυση της μάθησης και στην αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων συμπεριφορών.

Αγοράστε το εδώ!

 

Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία και Τεχνικές Αποκατάστασης | Όταν οι λέξεις μπερδεύονται

Η Δυσλεξία είναι μορφή μαθησιακής δυσκολίας, κατά την οποία το άτομο, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, παρουσιάζει δυσκολίες στην ανάλυση των λέξεων σε ακουστικές μονάδες συλλαβικής βάσης και στη σύνθεση συλλαβικών ακουστικών μονάδων σε λεκτικά σύνολα με εννοιακό περιεχόμενο.

Αγοράστε το εδώ!

 

Διπολική Διαταραχή Προσωπικότητας | Η ζωή στο άσπρο – μαύρο

Οι διπολικές διαταραχές είναι μια ομάδα νευροβιολογικών διαταραχών, οι οποίες συνδέονται από ήπιες έως σοβαρές μεταβολές της διάθεσης, της γνωστικής λειτουργίας και της συμπεριφοράς. Η νόσος, που μερικές φορές ονομάζεται μανιο-κατάθλιψη κάνει τα άτομα να παρουσιάζουν έντονη συναισθηματική πτώση και άλλες φορές ακραία ανεβασμένη διάθεση. Ταξινομείται ως διαταραχή της διάθεσης ή ως συναισθηματική διαταραχή, και έχει βιολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Αγοράστε το εδώ!

 

Ενδοοικογενειακή Βία | Όταν η αγάπη πληγώνει

Στο Σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για τις μορφές ης ενδοοικογενειακής βίας. Θα ασχοληθούμε τόσο με τα είδη της ενδο-οικογενειακής βίας που έχουν σημάδια εμφανή, όσο και με τις πιο ύπουλες και επικίνδυνες μορφές ενδο-οικογενειακής βίας.

Αγοράστε το εδώ!

 

Κρίση πανικού. Πρόβλημα ή Δώρο;

Κάπου εκεί μέσα, υπάρχει ένα μήνυμα για σένα..
Μήπως πάντα ήθελες να φύγεις από τον γάμο σου, αλλά ποτέ δεν είχες την δύναμη να το κάνεις;
Μήπως ποτέ δεν κατάφερες να ανεξαρτητοποιηθείς από την οικογένεια σου, γιατί όλοι εξαρτώνται ψυχικά και οικονομικά από σένα;
Μήπως αρνείσαι να μεγαλώσεις και μέσα από τις κρίσεις πανικού παραμένεις παιδί χωρίς ευθύνες, αφήνοντας τους άλλους να σε φροντίζουν;

Αγοράστε το εδώ!

 

Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας – H ζωή πάντα στα άκρα

Oι οριακοί ασθενείς είναι μια ειδική ομάδα ασθενών με διαταραχές προσωπικότητας, η όποια τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής.. Συνήθως πρόκειται για ασθενείς με ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά: συναισθήματα απελπισίας, με πολλές προβληματικές περιοχές του ψυχικού κόσμου και των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Αγοράστε το εδώ!

 

EQ – Τεχνικές Επικοινωνίας Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Έλα λοιπόν να μάθουμε μαζί νέες μεθόδους επικοινωνίας, που θα σου δώσουν καλύτερες προοπτικές για την δική σου προσωπική επιτυχία, απομακρύνοντας φόβους, ανασφάλειες και αρνητικά μοτίβα συμπεριφορών που μπορεί να κουβαλάς μέσα σου ασυνείδητα (έξω δηλ. από το συνειδητό σου κομμάτι, λειτουργώντας ως αυτόματοι μηχανισμοί σκέψης και συμπεριφοράς ή καθιερωμένα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα), χωρίς να γνωρίζεις καν το ΓΙΑΤΙ!

Αγοράστε το εδώ!

 

Social Media & Έφηβοι

Θα μιλήσουμε για την ενασχόληση των εφήβων με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα εξερευνήσουμε πώς αυτή οικοδομεί την κοινωνικότητά τους, υποδαυλίζει την εικόνα του εαυτού τους, δημιουργεί εθισμό και αποδυναμώνει τις σχέσεις τους με τον μη ψηφιακό κόσμο εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να κάνουν τη χρήση της τεχνολογίας αμιγώς εποικοδομητική περιορίζοντας τους κινδύνους που επιφέρει.

Αγοράστε το εδώ!

 

Αγχώδεις Διαταραχές και Φοβίες στα Παιδιά

Φοβίες: Πότε το αίσθημα του φόβου μετατρέπεται σε φοβία; Ποιες αγχώδεις διαταραχές εμφανίζουν τα παιδιά και πως εκδηλώνονται. Το παιδί μου δεν θέλει να κοιμάται μόνο του, μπορώ να το παίρνω στο κρεβάτι μου; Τι άλλο μπορώ να κάνω για να μην φοβάται; Ελάτε να μάθουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να αντιμετωπίσει τις φοβίες και το άγχος.

Αγοράστε το εδώ!

 

Αγχώδεις Διαταραχές και Φοβίες στους Ενήλικες

Θα μιλήσουμε για:

 • Κρίσεις Πανικού, Αγοραφοβία, Κοινωνική Φοβία, Άγχος, Φοβίες
 • Πότε ο φόβος μετατρέπεται σε φοβία;
 • Ποιες είναι οι συνήθεις φοβίες που εμφανίζουν οι ενήλικες;

Έλα να μάθουμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος και τους φόβους μας, μέσω απλών και εύκολων τεχνικών.

Αγοράστε το εδώ!

 

Ανιχνεύοντας την εξάρτηση μέσα στην οικογένεια

Η οικογένεια προσφέρει δεσμούς αγάπης, όμως πολλές φορές καταλήγουν να γίνονται «δεσμά» μέσα από εξαρτητικές συμπεριφορές. Μέσα από το σεμινάριο θα εντοπιστούν δυσλειτουργικές μορφές εξαρτητικών δεσμών, καθώς και ο τρόπος ανίχνευσης αλλά και αντιμετώπισης μέσα από κλινικά παραδείγματα.

Αγοράστε το εδώ!

 

Γονεϊκές Σχέσεις και Σχήματα

Θα διερευνήσουμε και θα κατανοήσουμε ποιος είναι ο γονικός δεσμός στον οποίο ανήκουμε, πως μας επηρεάζει στην ενήλικη ζωή μας σε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας και στις επιλογές που κάνουμε σε σχεσιακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, θα μάθουμε πως να αναγνωρίζουμε τα γονεϊκά σχήματα που αναπαράγουμε ασυνείδητα και μας δυσκολεύουν ως ενήλικες σε σημαντικούς τομείς της ζωής.

Αγοράστε το εδώ!

 

Διαταραχές Προσωπικότητας και Σπάνια Ψυχολογικά Σύνδρομα

Θα αναφερθούν δέκα είδη διαταραχών της προσωπικότητας, τα οποία μπορούν ομαδοποιηθούν σε τρεις κατηγορίες με βάση κοινά χαρακτηριστικά για την κάθε κατηγορία.

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Εικόνα Σώματος & Εαυτού

Η εικόνα που έχουμε για το σώμα και τον Εαυτό μας επηρεάζει άμεσα τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, που ερμηνεύουμε τις καταστάσεις και που τοποθετούμαστε στα γεγονότα. Σε αυτό το πρακτικό Σεμινάριο θα μάθουμε πως η ιδέα που έχουμε για τον Εαυτό μας χρωματίζει πολύ περισσότερο την ύπαρξή μας από όσο νομίζουμε.

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Θεωρία Δεσμού. Πώς η πρώτη σχέση με τους γονείς καθορίζει τις ενήλικες συντροφικές μας επιλογές

Η θεωρία της προσκόλλησης αναφέρεται στο συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στη μητέρα και στο βρέφος. Η ποιότητα της συγκεκριμένης σχέσης έχει κρίσιμη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και εισήχθη από το Βρετανό ψυχίατρο-ψυχαναλυτή John Bowlby και τη Mary Ainsworth. Η ομιλία απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές, σε όσους ενδιαφέρονται για την επεξεργασία και βαθύτερη κατανόηση των συντροφικών σχέσεων και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Θυμός & Επιθετικότητα – Αναγνώριση και Διαχείριση

Μαθαίνοντας να ερμηνεύουμε τα μηνύματα του θυμού, οδηγούματε,πιο βαθιά στην αυτογνωσία και στην αυτεπίγνωσή μας. Το να μάθουμε να μας «ακούμε» ψυχικά, να αφουγκραζόμαστε τα συναισθήματα μας, πότε και για ποιο λόγο έρχονται, μας εξοικειώνει με τις εσωτερικές διεργασίες του ψυχισμού μας και μας κρατά σε συνεχή επαφή με τον εαυτό μας.

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας και Χειριστικοί Άνθρωποι

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναφερθούμε στα χαρακτηριστικά των χειριστικών ανθρώπων και πως δημιουργούν τοξικό περιβάλλον τις σχέσεις. Επίσης, πώς μπορεί κανείς να παραμείνει σταθερός στα συναισθήματα του, στις συμπεριφορές του και στις σκέψεις του απέναντι σε τέτοια άτομα…

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Όρια και Θέσπιση Κανόνων Στα Παιδιά

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε, πως ορίζονται οι κανόνες, ποιες είναι οι συνέπειες για τη μη τήρηση τους και πως μπορούμε εφαρμόζοντας σωστά τους κανόνες να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να τα εξοικειώσουμε με εκείνους της κοινωνίας.

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Παιδί και Διαζύγιο

Σε αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στην κατάσταση της ανακοίνωσης του διαζυγίου και στην κατάλληλη προετοιμασία των Γονέων για να δεχτούν και να απαντήσουν σωστά σε όσα ερωτήματα ακολουθήσουν.

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Πένθος – Απώλεια και Χωρισμός

Μπορεί έπειτα από έναν χωρισμό, να βιώσω πένθος; Βιώνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο μια απώλεια; Γιατί άλλοι υποφέρουν μια ζωή και άλλοι, το ξεπερνούν γρηγορότερα; Ποια είναι η διαφορά πένθους και της απώλειας και ποια είναι τα 5 στάδια που περνάμε έπειτα από μια απώλεια;

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying) – Όρια και Ενσυναίσθηση

Παρά την εντύπωση ορισμένων ότι αποτελεί αποκλειστικά σχολικό φαινόμενο, στην πραγματικότητα εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να συναντηθεί σε οποιοδήποτε τύπο σχολείων και σχολικών εγκαταστάσεων, στον στρατό, σε αθλητικά σωματεία, στη φυλακή, αλλά και στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας (ανάλογα με το αν αφορά τον προϊστάμενο ή το αφεντικό.

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Το Υπερεγώ και οι Μηχανισμοί Άμυνας

Στο σεμινάριο αυτό θα μελετήσουμε τους βασικούς μηχανισμούς άμυνας κατά S. Freud, θα τους κατηγοριοποιήσουμε, θα μάθουμε γιατί υπάρχουν και σε τι εξυπηρετούν, όπως φυσικά και τι σαμποτάρουν.

Αγοράστε το εδώ!

 

 

Φόβος για την Αλλαγή

Η Αλλαγή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, καθώς οι μεταβολές στην καθημερινότητα μας είναι απρόβλεπτες και αναπόφευκτες. Επιπρόσθετα, θα μάθουμε πως αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και πως τολμάμε την αλλαγή, που πολλές φορές είναι σωτήρια και έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτήν.

Αγοράστε το εδώ!

 

Φορέας Διεξαγωγής

Κέντρο Θεραπευτικής Συμβουλευτικής Παιδιών και Ενηλίκων (ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ)
Παπανικολή 146, Χαλάνδρι

Το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ ξεκίνησε να λειτουργεί το 2001 με κύριο στόχο, την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, μέσω Συμβουλευτικής Αγωγής – Αυτογνωσίας και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

Δημιουργός του Κέντρου είναι η Ανδριάννα Γεροντή, η οποία, έπειτα από χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ψυχικής υγείας, ένιωσε, πως εκείνο που χρειάζεται κάθε άνθρωπος, είναι να τον κοιτάξεις βαθιά στα μάτια, να συνδεθείς μαζί του και να νιώσεις εκείνη, τη βαθύτερη ανάγκη της ψυχής του.

Γι’ αυτόν τον λόγο, δημιούργησε το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

Αυτήν την ανάγκη έχει ως στόχο να καλύψει η ίδια, μαζί με μια ομάδα έμπειρων συνεργατών, οι οποίοι αγκαλιάζουν τον άνθρωπο με αγάπη και κατανόηση, κοιτάζοντας το πρόβλημά του, σαν να είναι δικό τους και αυτή την εκπαίδευση διδάσκουν και στους εκπαιδευομένους, οι οποίοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της Ανασυνδυασμένης – Εκλεκτικής Συμβουλευτικής.

course-img-2264
Ομάδες

Σχολή Γονέων – Αυτογνωσίας

Δυστυχώς μαζί με το μωρό στο μαιευτήριο δεν σου παρέδωσαν και ένα εγχειρίδιο με οδηγίες χρήσης και έτσι χρειάστηκε μόνος σου, να βρεις έναν τρόπο να είσαι

 • Τοποθεσία: Αθήνα
 • Τύπος: Δια ζώσης
course-img-1586
Ψυχολογία

Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάρια Ψυχικής Υγείας από το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

ΔΕΠΥ – Διάσπαση Προσοχής και Τεχνικές Αποκατάστασης | Το μυαλό μου κουβάρι Πώς μπορούν να βοηθήσουν ο γονέας και ο εκπαιδευτικός στο συμπεριφορικό κομμάτι,

 • Τύπος: Διαδικτυακό
course-img-1581
Ομάδες

Ομάδα Αυτογνωσίας (για Ενήλικες)

Στόχος των συναντήσεων στην ομαδική διαδικασία είναι να βοηθηθούν οι άνθρωποι στο να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους και τα συναισθήματά τους. Η ομάδα

 • Τύπος: Δια ζώσης
course-img-810
Βιωματικό Εργαστήριο

Κύκλος 4ρων Βημάτων για το Βιωματικό Εργαστήρι: " Όταν συνάντησα Εμένα! "

Αγαπημένε μου ενήλικα… Θα ήθελα να σου πω κάποια πραγματάκια που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις την αιτία βασικών συμπεριφορών σου.

 • Τοποθεσία: Αθήνα
 • Τύπος: Δια ζώσης
 • Έναρξη: 30/03/2024
course-img-806
Βιωματικό Εργαστήριο

Βιωματικό εργαστήριο: Βήμα 1: Θεραπεύοντας το εσωτερικό μας παιδί (Αθήνα)

Τι ακριβώς είναι αυτό το λεγόμενο εσωτερικό παιδί τελικά; Τι σημαίνει αυτό το «να συναντήσω Εμένα;», Υπάρχει εσωτερικό παιδί μέσα μου;

 • Τοποθεσία: Αθήνα
 • Τύπος: Δια ζώσης
 • Έναρξη: 30/03/2024
course-img-807
Ψυχολογία

Βιωματικό εργαστήριο: Βήμα 2: Θεραπεύοντας τη σχέση με τους γονείς (Αθήνα)

Πιασμένοι χέρι χέρι με τον μικρό μας εαυτό πλέον, μπορούμε να φτιάξουμε και να δημιουργήσουμε τα πάντα… Και τώρα ήρθε η ώρα για τους γονείς… ξεκινάει η μεγάλη και σημαντικότερη στιγμή της θεραπείας…

 • Τοποθεσία: Αθήνα
 • Τύπος: Δια ζώσης
 • Έναρξη: 08/06/2024
course-img-808
Ψυχοθεραπεία

Βιωματικό εργαστήριο: Βήμα 3: Απελευθέρωση από τις ενοχές (Αθήνα)

Γιατί χρειάζεται να μάθουμε πως δεν είναι υποχρέωση μας, να είμαστε πάντα διαθέσιμοι για τους άλλους, ούτε να τους δίνουμε τα πάντα. Γιατί χρειάζεται να

 • Τοποθεσία: Αθήνα
 • Τύπος: Δια ζώσης
 • Έναρξη: 25/05/2024
 • Τύπος
  Διαδικτυακό
 • Κατηγορία
  Ψυχολογία
 • Γλώσσα
  Ελληνικά
 • Email