Επετειακή τελετή του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ με τίτλο: «Δέκα Χρόνια του Τμήματος Ψυχολογίας και Τριάντα Χρόνια Ψυχολογίας στο Ε.Κ.Π.Α.»

1 Δεκεμβρίου, 2023

Επετειακή τελετή του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με τίτλο: «Δέκα Χρόνια του Τμήματος Ψυχολογίας και Τριάντα Χρόνια Ψυχολογίας στο Ε.Κ.Π.Α.» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο και χαιρετισμούς από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθηγητή Δημήτριο Δρόσο, τον ομότιμο καθηγητή Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ιωάννη Ν. Παρασκευόπουλο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθηγητή Σπυρίδωνα Τάνταρο.

Ομιλίες θα εκφωνηθούν από:

  • τον ομότιμο καθηγητή Ψυχολογίας Ηλία Μπεζεβέγκη, με τίτλο: «Η ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Ε.Κ.Π.Α.: Μια δύσκολη πορεία προς το αυτονόητο»
  • την ομότιμη καθηγήτρια Ψυχολογίας Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι, με τίτλο: «Η επίπονη πορεία της επιστημονικής Ψυχολογίας στο Ε.Κ.Π.Α. έως την αυτονόμησή της. Προσωπικά βιώματα και αναμνήσεις»
  • την καθηγήτρια Ψυχολογίας Χρυσή Χατζηχρήστου, με τίτλο: «Η Σχολική Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας: Σύνδεση θεωρίας, έρευνας, εκπαίδευσης και πρακτικών εφαρμογών»
  • τις αποφοίτους του Τμήματος Ψυχολογίας Αικατερίνη Γεωργαντή, σχολική ψυχολόγο (Ph.D) και Αναστασία Σοφιανοπούλου, κλινική ψυχολόγο (Ph.D), με τίτλο: «Η φοίτηση στο Τμήμα Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α.»
  • τον καθηγητή Ψυχολογίας Σπυρίδωνα Τάνταρο, με τίτλο: «Το Τμήμα Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α.: Η ανοικτή πρόκληση του παρελθόντος για το μέλλον».

Δείτε την Πρόσκληση