Πρόγραμμα Δωρεάν Ψυχικής Στήριξης καρκινοπαθών «Πνοή»

3 Οκτωβρίου, 2023

Η δωρεάν ψυχική στήριξη σε ασθενείς με καρκίνο και τους οικείους τους είναι μια κοινωφελής ενέργεια που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός». Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου είναι ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης.

Το πρόγραμμα “ΠΝΟΗ” διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του και έχει ήδη προσφέρει χιλιάδες θεραπευτικές πράξεις. Η φιλοσοφία και η πράξη του αποσκοπούν στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών για ψυχική στήριξη που έχουν οι συνάνθρωποί μας που πάσχουν από ογκολογική νόσο καθώς και οι οικείοι τους, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατροψυχολογικές θεραπευτικές υπηρεσίες, κατά κύριο λόγο σε όσους βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Πλαίσιο αυτής της κοινωφελούς ενέργειας είναι το Πρόγραμμα Ψυχικής Στήριξης Καρκινοπαθών «ΠΝΟΗ». Υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Γαληνός», χάρις στη γενναιοδωρία ενός ευεργέτη ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, επικαιροποιώντας τη μακρά παράδοση του Νεοελληνικού ευεργετισμού. Περιλαμβάνει πλήρη ψυχιατρική και ψυχολογική θεραπεία που παρέχεται από το Ινστιτούτο «Γαληνός» στον χώρο του (Μεσογείων 260, Χολαργός).

Το πρόγραμμα «Πνοή» είναι σχεδιασμένο για πάσχοντες οι οποίοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στο στρες της διάγνωσης και της θεραπείας, ή να επαναπροσδιορίσουν το πλαίσιο ύπαρξής τους στις νέες συνθήκες. Καλύπτει τις ανάγκες των ιδίων των πασχόντων όσο και των μελών του στενού περιβάλλοντός τους, που μοιράζονται την εμπειρία του τραύματος και την προσπάθεια της υπέρβασής του σε μια νέα προοπτική. Ακόμη και αν το Πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ασθενών τελικού σταδίου ή με ανάλογους περιορισμούς, το Ινστιτούτο θα προσανατολίσει κατάλληλα όποιον απευθυνθεί σε αυτό.

Όποιος ενδιαφέρεται για να ενταχθεί ή να προτείνει κάποιον για ένταξη στο Πρόγραμμα, μπορεί να απευθυνθεί στο Ινστιτούτο «Γαληνός» (τηλ. 210 6523300).

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει το Πρόγραμμα «ΠΝΟΗ», μπορεί να καταθέσει τη δωρεά του :

EUROBANK
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

IBAN: GR37.026.0281.0000.7502.0121.8304
BIC: ERBKGRAA